Tuesday, February 14, 2012

Je vakantie annuleren of reis omboeken wordt makkelijker

Letselschade Advocaten Utrecht


Je hebt een reis geboekt, maar serta blijkt dat er op je vakantiebestemming iets aan p hands is. Bijvoorbeeld een overstroming, uitbraak van een ziekte of een andere gevaarlijke situatie. Als er serta geen negatief reisadvies wordt afgegeven, kun je niet kosteloos omboeken of annuleren. Je hebt serta dus niets aan je reisverzekering.
Dat gaat nu veranderen. Onlangs bepaalde p kantonrechter in Tiel dat je als reiziger recht hebt op teruggave of kwijtschelding van je reissom als er reele bedreiging is van je veiligheid of gezondheid. Hiervoor hoeft dus niet by itself een negatief reisadvies te worden afgegeven.

Deze uitspraak kwam tot stand naar aanleiding van een zaak die twee ANWB-leden hadden aangespannen. Zij hadden in augustus 2010 een reis naar Rusland geboekt, maar er was toen sprake van ernstige smogvorming en luchtvervuiling rond Moskou. Desondanks was er geen negatief reisadvies afgegeven. P reisorganisator liet p reis doorgaan, maar met aangepast programma. Aan het verzoek van p reizigers om p reis om te boeken werd niet voldaan. P reisorganisatie weigerde vervolgens voor p kosten van p annulering op te draaien. P desbetreffende familie was p reissom voor een groot deel kwijt. P Geschillencommissie Reizen stelde p familie in het ongelijk, waarna p ANWB p zaak aan p rechter voorlegde.

Per 1 april 2012 worden p voorwaarden van p ANVR al op dit punt aangepast. Passagiers kunnen vanaf serta ook bij een uitkeringsvatbare situatie hun reis binnen 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren of omboeken. Nu is dat alleen mogelijk als er een negatief reisadvies is.

Maandag 13 februari 2012 om 9:09 door Sharon Gerritsen in p rubriek Productnieuws

Letselschade Advocaten

No comments:

Post a Comment