Tuesday, February 14, 2012

NMa wil gedragscode voor vergelijkingssite

Letselschade Advocaten Utrecht


P kwaliteit van vergelijkingssites voor spaarrekeningen en reisverzekeringen is veel te laag, zegt p NMa.

P Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft onderzoek gedaan naar vergelijkingssite die gebruikers moet adviseren over spaarrekeningen en reisverzekeringen.

‘Eigenlijk zijn er maar twee sites, en dat zijn reisverzekeringen, die er positief uitkomen. Dat zijn Geld.nl en Independer.nl,’ zegt Barbara van der Relaxation van p NMa tegen p NOS. P andere 36 sites, waaronder forex.nl en leefvrij.nl, scoren slecht op een of meerdere punten. P NMa toetste op volledigheid, correctheid en transparantie.

Wat blijkt: op meer serta 60 procent van p vergelijkingssites klopt een belangrijk deel van p spaarrentes of verzekeringspremies niet. Ook geeft het onderzoek aan dat ongeveer 30 procent van p vergelijkingssites voor spaarrekeningen en 75 procent van p sites die reisverzekeringen vergelijkt te weinig producten tonen. P transparantie laat eveneens te wensen over: ongeveer 50 procent van p sites is niet duidelijk over het verdienmodel en/well over p eigenaar. Bekijk het volledige onderzoek in pdf.

Om p kwaliteit te verbeteren, zou p markt van financiele vergelijkingssites een gedragscode op moeten stellen. P NMa adviseert p consument, totdat deze code er is, meerdere vergelijkingssites te gebruiken en op p site van p aanbieder van p verzekering of rekening p gegevens te dubbelchecken.

Vrijdag 10 februari 2012 om 18:58 - bron: Vibrant.nl in p rubriek Independer.nl in p media

Letselschade Advocaten

No comments:

Post a Comment