Tuesday, February 14, 2012

“Vergelijkingssites zijn onbetrouwbaar”

Letselschade Advocaten Utrecht


P NMa vindt p kwaliteit van vergelijkssites onder p maat. P info klopt niet of is incompleet: onbetrouwbaar dus! En dat terwijl consumenten er wel op vertrouwen…

Info klopt niet
P Nederlandse Mededingingsautoriteit onderzocht 21 vergelijkingssites voor spaarrekeningen en 17 sites voor doorlopende reisverzekeringen. Er werd voornamelijk gekeken naar correctheid, volledigheid en transparantie. P NMa kwam tot p conclusie dat op meer serta 60 procent van p sites een belangrijk deel van p informatie gewoon niet klopt. Bovendien worden op een groot deel van p sites niet alle producten getoond. Lekker vergelijken dus!

Kun je nog wel vergelijken?
Van p sites voor reisverzekeringen vond p NMa twee vergelijkingssites oke. Dit zijn Independer en Geld.nl. Bij p spaarrekeningen is er geen een vergelijkingssite die aan p criteria voldoet. P NMa vindt dat er een gerdragscode moet komen om p kwaliteit van deze vergelijkingssites te verbeteren.

P vraag is nu: kun je eigenlijk nog wel vergelijken als er zoveel met die sites mis is? Omdat vergelijken voor p consument belangrijk is raadt p NMa aan om altijd meerdere vergelijkingssites te gebruiken. Ook doe je er goed aan om p informatie die op p vergelijkingssites staat te checken met p site van p desbetreffende aanbieder.

Kortom: vergelijken wordt een ENORME klus… succes

Vrijdag 10 februari 2012 om 19:13 - bron: Editie NL in p rubriek Independer.nl in p media

Letselschade Advocaten

No comments:

Post a Comment